Město, jaké bych si přál – Otevřenost, vstřícnost a komunikace (2/7)

Ruku v ruce s efektivitou hospodaření jde otevřenost komunikace a přístup k informacím.  Nechci stále obíhat vývěsky, pokud se mne bude něco týkat, chci o tom vědět. Dnes jsou funkční chytré systémy, které se o to jednoduše postarají. Tak jako Vám třeba EON pošle zprávu, že se Vás týká odstávka elektřiny. Stačí si na to vybrat nějakého šikovného pomocníka jako např. www.mobilnirozhlas.cz.

Když jdu kolem nějaké stavby, chtěl bych si hned u ní přečíst, o co jde, k čemu je to dobré, kdo je odpovědný za tento projekt, chtěl bych tam vidět jeho fotku a také mobilní telefonní číslo, na které bych mohl ihned napsat nějaký podnět, který někdo zpracuje a vyhodnotí s poskytnutím zpětné vazby, jak bylo s podnětem naloženo. Chtěl bych vidět odkaz na webovou podstránku, kde bych si mohl přečíst kompletní informace včetně jednoduché a srozumitelné dokumentace a smluvních ujednání.

Myslím si, že kdyby se každé dva tři roky něco uměle neměnilo a nevymýšlelo tam a zpět, člověk by na úřad vůbec nemusel. Líbilo by se mi mít možnost zavolat na úřad svému konzultantovi, na nějakou zákaznickou linku občana, a říci mu, jakou životní situaci potřebuji vyřešit, jestli by mi to mohl  vyřídit. Následně by mě takový člověk kontaktoval, trochu by mě „vzdělal“, co vlastně všechno moje záležitost obnáší, abych měl představu, jak věci do sebe zapadají, poslal mi předvyplněné formuláře do mailu a pak si se mnou domluvil schůzku, kdy budu moci na úřad zaběhnout věc ještě zkonzultovat a podepsat, nebo pokud bude vše jasné, tak rovnou podepsaná lejstra doručit (mailem, poštou) na úřad. Rád takovou službu následně ohodnotím a budu víc než rád, když erudovaný a vstřícný konzultant na úřadě bude nadstandardně odměňován, aby mohl pomáhat i dalším dlouhá léta a byla to pro něj jistota. Takže dobrá služba občanovi a jeho hodnocení by mělo být takovou „definitivou“, ne nějaké umělé „neodvolatelnosti“, které způsobí opak.

Další kapitolu věnovanou bezpečnosti najdete zde.

Kolektiv Autorů

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Komentáře

Přidat komentář