Dáme vám většinu toho, co ostatní slibují, ale uděláme to správně.

„A co nám slíbíte?“ – To je otázka, se kterou se posledních pár týdnů setkáváme často. Až sem jsme to za ta léta dopracovali. Vyměňování. Něco za něco. Slibte mi možné nebo i nemožné a já vám za to dám hlas. Takže když máte pět pod čepicí, podíváte se na demografické složení voličů, vyberete si pár hodně početných skupin lidí a těm se snažíte zalíbit. Ostatní ať z těch společných stamilionů ostrouhají. V první řadě ti, o nichž se ví, že nechodí k volbám a pak ty málopočetné skupiny. Těch lidí je ale v součtu také velké množství, že je potíž je plošně něčím oslovit a vyměnit jejich hlas za nějaký cukřík.

Letos se vyrojilo mnoho slibů, ale i zajímavých nápadů. – To je dobrá zpráva! Vždy je lepší mít na stole nápady a z nich vybírat, než neumět vymyslet vůbec nic. A co nabízíme my? Čím si chceme získat vaší důvěru, abyste nás na 4 roky vyzkoušeli?

My vám chceme dát 7 věcí, ze kterých budou mít užitek úplně všichni!

Chceme vám dát Moderní systém řízení města, který naplní většinu slibů ostatních. Ale jen ty smysluplné a naplněné správným způsobem, aby neničily život jiným. To že se nemůžete „zavděčit všem“ je laciný mýtus. Když víte jak, můžete se zavděčit většině a zbývajícím adekvátně vykompenzovat nepohodlí třeba odstraněním jiných jejich trápení. Bude jedno, kdo je starostou, protože změny budou zavádět odborné týmy, které bez vašeho měřitelného názoru a finálního odsouhlasení nezavedou žádnou podstatnou změnu, která by vám zhoršovala životní komfort.

Každý z Vás bude mít místo u zastupitelského stolu, aby mohl dávat na stůl svoje rady a podněty k věcem, které se ho dotýkají, aby mohly dostat správnou prioritu a nikam nezapadly. Už půl roku můžete na diskusním portálu www.HradecSrdcemARozumem.cz , který budeme dál rozvíjet, volby nevolby, diskutovat o věcech, které nás všechny trápí. Můžete nadhodit velké téma k širší diskusi. Ale můžete i do Mapy trápení vložit nějaký menší podnět typu rozbitá silnice, cákance na fasádu, kácení v parku atp.

Zavedeme také Parkoviště Nápadů, aby mohl každý přispět svojí trochou do mlýna a bylo z čeho vybírat a co protřásat sítem úsilí/přínos.

Zdravý rozum do zastupitelstva chceme přivést tím, že vytvoříme Radu kvality a správného zavádění změny. Ta bude složena ze zástupců všech stran a bude dohlížet na to, aby se věci dělaly metodicky správně, aby nebylo nic opomenuto a tím bylo garantováno úspěšné naplnění očekávání lidí, kterých se změna týká. Členové rady absolvují trénink kvality, který zakončí celosvětově uznávanou Quality  BlackBelt certifikací. Stejným tréninkem, a to na úrovni alespoň GreenBelt, by měl následně projít alespoň jeden pracovník každého odboru, aby projektovým věcem všichni rozuměli a mluvili stejným jazykem. Aby mohli dělat správné věci správným způsobem.

Z chytrých a užitečných pomocníků bychom chtěli využívat Mobilní rozhlas (https://www.mobilnirozhlas.cz/) pro efektivní komunikaci se všemi, kterých se poptávané změny ostatních týkají. Mobilní rozhlas bude pod kontrolou certifikované Rady kvality, tedy napříč všemi stranami. Je zamýšlena změna ve vašem okolí? – Nemusíte mít strach, že jste zmeškali něco na vývěsce, budete aktivně informováni a budete se moci na zaváděné změně aktivně či pasivně podílet. Už to nebude „o nás bez nás“

A to nejlepší na konec…

Zavedeme Městské Poukázky. Vezmeme část rozpočtu, např. 20 milionů, a rozdělíme je formou poukázek mezi Hradečáky, kteří někdy platili daně. Ať už jako podnikatelé, nebo jako zaměstnanci či rentiéři. Tedy přispívali do společné kasy. Budeme vám takto postupně vracet více a více peněz z půlmiliardového ročního rozpočtu a z dotací, abyste prostřednictvím poukázek mohli sami rozhodovat o tom, co je pro vás prospěšné, ať už patříte do malé nebo velké komunity. Tímto způsobem se dostane na všechny, ne jen na vyvolené, kteří buď umí chodit v dotacích, nebo mají správné kontakty, nebo si jejich haldu hlasů někdo předchází. Sami si rozhodnete, zda poukázkami zaplatíte, např. poplatek za popelnice, jízdné v MHD, Taxi nejen pro seniory, ale třeba i pro mladé rodiny, kroužky vnoučatům v DDM, sportovní oddílové příspěvky nebo si sami dopřejete péči v masážním salonu či u kadeřníka. Navíc ty peníze zůstávají doma a roztáčí hradeckou ekonomiku, neutíkají pryč. Vytváří stabilitu. Více o poukázkách zde.

Když se nám povede ohlídat rozpočty, aby se nevyhazovaly desítky milionů za žrouty do naší společné peněženky, budou částky pro každého občana v zajímavých tisícikorunách.

Každý z nás bude svobodnější, bohatší a bude moci investovat do sebe. Do svého rozvoje, do sportovního a kulturního vyžití. Do naplnění svého sociálního cítění, protože bude moci věnovat poukázky spolkům a potřebným, třeba na školní obědy a jiné aktivity. Město bude vydělávat pro nás.

Nestojí tedy za to, dát křížek celé naší kandidátce a vyzkoušet nás na 4 roky?!

Protože jestli si někdo s něčím umí poradit, tak jsou to dlouholetí podnikatelé, pro které je řešit věci každodenním chlebem. A to vždy tak, aby ta druhá strana byla maximálně spokojena, aby za to řešení a nabízenou hodnotu byl zákazník, občan ochotný dobrovolně zaplatit. Podnikatelé nezískávají peníze od lidí prostřednictvím nařízení a příkazů. U nich máte své zastupitelské dveře otevřeny každý den od rána do večera. Podnikatelé znají život ve většině jeho barev, nemají sterilní jednostranný pohled na věc očima úředníka. Jsou zvyklí radit se a konzultovat s nejlepšími, pokud si něčím nejsou jisti. Ostatně jako každý rozumný člověk. Dokážou dodat to, co slíbili.

Vyzkoušejte to, dejte příležitost celé naší partě, volte 7.

Jo a ještě jedna věc…

Pokud s naší prací nebudete z jakéhokoli důvodu spokojeni a dáte nám to měřitelně najevo třeba peticí, pak bez řečí ihned odstoupíme a přenecháme místo jiným, možná šikovnějším. Je to taková vaše Záruka Defenestrace.

 

Tagy:
Jarda Chalupský

46 let, podnikatel, ekonom, odborník na strategické řízení, zavádění změny a řízení kvality, nestraník, Jindřichův Hradec IV + člen Výboru pro rozvoj města

V Jindřichově Hradci jsem se narodil, vystudoval Gymnázium V.Nováka, následně pak hradeckou Fakultu Managementu, kde jsem tři roky vyučoval jako odborný asistent. Následně jsem pracoval v nadnárodní korporaci v Praze a na ústředí ve Spojených státech. Nyní podnikám v Jindřichově Hradci, Pelhřimově a Praze s 15ti letou zkušeností v maloobchodu. Zároveň pomáhám jako specializovaný konzultant na strategické řízení, projektového zavádění změny a řízení kvality. Jsem ženatý, mám 2 děti. V životě jsou mi blízké citáty: "Vezmi osud do svých rukou, než to za tebe udělá někdo jiný!", "Žij a nech žít", "Co se nelíbí tobě, nedělej jiným!" Mám rád všechny druhy sportu. V mládí jsem závodně jezdil na kole, nyní mne baví běh a procházky městem. Rád naslouchám lidem, kteří něco umí a něco v životě dokázali.

Baví mne inspirovat se nejlepšími zkušenostmi ze světa a zavádět je do podnikání. chalupsky.cz, facebook: chalupsky.cz

Komentáře
  1. Libor Vondáček napsal:

    Záruka defenestrace myslí situaci, kdy polovina z počtu lidí, kteří se účastnili na podzim 2018 voleb, vyjádří prokazatelný zájem nás odvolat z funkce.
    Není konstruktivní, abychom byli trnem v oku nadpoloviční většině voličů. V takové pozici bychom nemohli konstruktivně ani nic prosadit.

Přidat komentář