Z tisku: Proč kandiduji, kdo jsem a s čím chci lidem konkrétně pomoci?

Jsem nespokojený občan, který si myslel, že se s nabytými zkušenostmi ze světa vrátí domu do pohodlí podnikání a bude mu fajn s rodinou, přáteli a blízkými. Bohužel desetileté vládnutí sociálních inženýrů ve městě a populistů ve státě, mě přimělo zvednout se od svého podnikatelského verpánku a jít s tím něco dělat pro lepší budoucnost všech lidí, kteří jsou zvyklí  spoléhat se sami na sebe, na svoji šikovnost a pracovitost. Více na www.HRADECACIaPELHRIMACIdoSENATU.cz

Vystudoval jsem ekonomii a management, chvíli učil jako asistent na VŠE Praha, pak pracoval jako projektový manažer v GE Capital Praha, následně jsem zjednodušoval procesy jako auditor – první Čech – na ústředí General Electric v USA. V korporátu jsem analyzoval, plánoval a řídil provozní operace pro GE Capital CZ/SK. Jsem certifikovaný odborník na zavádění změny, proto jsem si založil vlastní konzultingovou firmu a zároveň i maloobchodní prodejny, které právě díky zásadám řízení kvality dodnes jako poslední konkurují  svou kvalitou služeb nadnárodním řetězcům.

Jsem rád s lidmi v každodenním kontaktu na prodejnách, sleduji skutečné mikroekonomické dění kolem sebe a dosazuji si ho do makroekonomických modelů. To mi jasně říká, co nás čeká. To je moje křišťálová koule.

K věcem přistupuji čelem a jsem zvyklý je dotahovat do konce. Byznysové funkční principy se snažím přinášet i do zastupitelstva, kde nyní působím jako Radní města a předseda výboru pro rozvoj.

Mám 2 děti a právě v dětech a mladé generaci vidím obrovský potenciál.

Senát nechápu jako luxusní důchodové korýtko, ale jako příležitost zakousnout se naplno do problémů, které nás ve městech trápí. Senátorská vizitka a otevřená komunikace jsou klíčem k mnoha důležitým dveřím, kde se dá udělat život jednodušší.

Mojí vizí je, že se veřejný sektor v regionu začne chovat stejně efektivně jako v soukromé sféře. Začne používat stejný selský rozum a dbát na hospodárnost. Rád bych spojoval šikovné starosty a obce, aby spolu spolupracovali a vzájemně si pomáhali pečovat o své občany. V tomto jim chci být silnou pomocnou rukou. Stejně tak jako při řešení složitějších problémů v obcích. Roli senátora totiž chápu jako určitého velvyslance území na řešení problémů regionu. Senátorská vizitka je klíč k mnoha dveřím a já nejsem zvyklý poslouchat, že něco nejde. Vše má své řešení. Říkat jen: „Já na to upozorňoval, já mám svědomí čisté..“, neberu. Za to si nic nekoupíme. Důležité jsou výsledky!

 

S čím chci lidem konkrétně pomoci?

Rád bych navázal a dotáhl do zdárného konce věci, které máme rozpracované i v zastupitelstvu. Na každý rok bych si vzal jeden velký úkol, který bych celý zpracoval a připravil k uvedení do života:

  • Revize procesu veřejných zakázek, abychom ze společné veřejné kapsy neplatili čtyřnásobek toho, co zaplatí rodina nebo majitel soukromé firmy.
  • Zrušení doplatku na bydlení a návrh nového systému, aby nevznikaly vyloučené lokality, kde nepřizpůsobiví občané převrátí lidem život na ruby, pokud si je nějaký obchodník s chudobou přivede do obce.
  • Rozvoj sportovišť a volnočasových aktivit stmelující všechny generace. Od hasičárny na malé obci po okresní stadion, aby celé rodiny mohly trávit co nejvíce času spolu.
  • Pomoc s řešením nedostatku zubařů a dalších lokálních bolístek jako přírodní koupaliště, parkování atp.
  • Jako takový „senátor řidičů“ bych se chtěl zaměřit na bezpečnost  na silnicích, kterou vidím v plynulosti. Dostat na silnice více rozumu.
  • Podpora domácí péče o seniory a těžce nemocné, protože to je obrovská zátěž pro každou rodinu a každý z nás bude jednou zákazníkem těchto služeb. Kéž by v té době byly již nastaveny na špičkovou úroveň.

Budu bránit normální svět založený na stabilitě statisíců živnostníků a malých firem bez vládního či korporátního diktátu. Když budete chvíli přemýšlet o nitkách jakéhokoli problému, zjistíte, že jeho řešením jsou vždy nízké daně! Ať už jde o astronomické dluhy pro naše děti, korupci, nelegální migraci, válčení, zaklekávání, šikanu většiny menšinou atp. Proto zastávám nízké daně a plochý efektivní stát! Peníze musí zůstávat tam, kde vzniká hodnota. Ne je z většiny odevzdat a čekat zpět na almužnu z aparátu.

Věci můžeme jednoduše zlepšit. Stačí 16.000 hlasů do senátní urny. Nenechme se smýkat třiceti procenty!

Srdcaři všech obcí, spojme se!

 

Jarda Chalupský

46 let, podnikatel, ekonom, odborník na strategické řízení, zavádění změny a řízení kvality, nestraník, Jindřichův Hradec IV + člen Výboru pro rozvoj města

V Jindřichově Hradci jsem se narodil, vystudoval Gymnázium V.Nováka, následně pak hradeckou Fakultu Managementu, kde jsem tři roky vyučoval jako odborný asistent. Následně jsem pracoval v nadnárodní korporaci v Praze a na ústředí ve Spojených státech. Nyní podnikám v Jindřichově Hradci, Pelhřimově a Praze s 15ti letou zkušeností v maloobchodu. Zároveň pomáhám jako specializovaný konzultant na strategické řízení, projektového zavádění změny a řízení kvality. Jsem ženatý, mám 2 děti. V životě jsou mi blízké citáty: "Vezmi osud do svých rukou, než to za tebe udělá někdo jiný!", "Žij a nech žít", "Co se nelíbí tobě, nedělej jiným!" Mám rád všechny druhy sportu. V mládí jsem závodně jezdil na kole, nyní mne baví běh a procházky městem. Rád naslouchám lidem, kteří něco umí a něco v životě dokázali.

Baví mne inspirovat se nejlepšími zkušenostmi ze světa a zavádět je do podnikání. chalupsky.cz, facebook: chalupsky.cz