TZ: Dostane se na radnici rozum a srdce Hradečáků?

Potřebovali jsme alespoň jednoho zastupitele, abychom mohli strčit nohu do dveří, pokud se nám podnikatelům bude dít nějaké příkoří. Nakonec jsme díky důvěře občanů skončili ve volbách 2018 na druhém místě a po rozpadu ČSSD fakticky první.

Dva roky jsme se čtyřmi zastupiteli pracovali v opozici a následně měli možnost dva roky pracovat jako dva opoziční hlasy v radě města J. Hradec. Poznali jsme, jak věci fungují z obou stran, mnohé se naučili a poznali slabiny zastupitelské demokracie. Dnes již víme přesně, co město potřebuje, aby se mohlo rozvíjet a adekvátně reagovat na podněty občanů. To vše jsme promítli do sestavování kandidátní listiny pro letošní komunální volby 2022.

Mezi tím jsme si vytvořili potřebné předpoklady, abychom opravdu mohli věci zlepšovat. Abychom měli páky. Získali jsme pozici senátora Parlamentu ČR, a tím pádem vazbu a vliv na ministerstva, která svou činností města přímo ovlivňují. Vazbu do Kraje, který je v J. Hradci zřizovatelem nemocnice, středních škol a domovů pro seniory se nám vytvořit nepodařilo, ale díky přístupu senátora na jakékoli jednání zastupitelstva v ČR i zde můžeme včas zasáhnout, pokud by se nám od Kraje něco nelíbilo. Navíc si Ing. Jaroslav Chalupský senátorským mandátem vytvořil podmínky pro to, aby se mohl veřejné službě věnovat naplno. V Senátu je mnoho starostů a jsou to dlouholetí úspěšní starostové právě proto, že mají přístup ke stolu, kde se rozhoduje. Umí pomoci městu.

Naše kandidátka pro komunální volby do zastupitelstva J. Hradce má název Hradec Srdcem a Rozumem, čtyři roky je personálně téměř shodná a letos ji povede do voleb právě senátor Jaroslav Chalupský jako kandidát na starostu.

Máme partu lidí bez jakýchkoli vazeb na zákulisní zájmy, s novým myšlením, přesně zaměřenou na potřeby rozvoje města. Jsou to lidé, kteří nechtějí ovládat a mít vliv, ale skutečně pro město něco odpracovat, protože dnes umí efektivně a s měřitelnými výsledky pracovat v soukromé sféře a jsou úspěšní ve svých odbornostech. To je potřeba přenést do úřadu.

Už čtyři roky věci děláme s lidmi a pro lidi. Podporujeme to, co je prospěšné pro většinu občanů. To je naše základní DNA. V tom budeme pokračovat a věříme, že dostaneme výraznou podporu Hradečáků, aby náš realizační tým mohl ukázat, že věci opravdu zlepšovat lze, že město může být ostrůvkem svobody a oázou pohody.

Našimi prioritami jsou: Bezpečnost a pořádek ve městě. Rozvoj bydlení, pracovních a podnikatelských příležitostí. Sport pro všechny věkové kategorie. Obnovení vitality v centru města. Parkování, nové silnice, chodníky, cyklostezky, zeleň, hospodaření s vodou a energiemi. Vytvoření takových podmínek, aby se J. Hradec stal pomyslným GooglePlexem pro mladé a Floridou pro seniory. Aby spolu mohli spokojeně žít, pracovat a vzájemně si vypomáhat všechny věkové skupiny.

Na našem webu www.HradecSrdcemaRozumem.cz postupně vysvětlíme, jak máme věci promyšlené, aby byly realizovatelné. Zároveň zde najdete historii naší pětileté práce, která jasně dokládá, že nemluvíme a prospěchářsky nepřevlékáme kabáty, ale intenzivně pracujeme a jdeme stále po stejné cestě, kterou jsme si na základě podnětů občanů vytyčili. Chceme dělat správné věci správným způsobem. Hradec je naše srdcovka.

21. července 2022

Hradec srdcem a rozumem

Mgr. Libor Vondráček

28 let, předseda strany Svobodní, právník, provozní e-shopu sonjh.cz, Jindřichův Hradec II

Z hradecké ZUŠky jsem odešel už po páté třídě na Gymnázium Vítězslava Nováka. Už od mládí jsem byl veden ke sportu a tak jsem v rámci osmi let na gymnáziu organizoval školní soutěže zejména ve fotbale a volejbale a v posledních letech o nich psal i do školního časopisu.

Kromě sportu jsem měl vždy rád i počítače, což mi pomáhalo při organizaci: Díky organizaci jsem se propracoval od tvorby tabulek k tvorbě webů a grafiky. Začal jsem se zapojovat i mimo školu, při administraci mariášových turnajů.

Při přestupu na vysokou školu jsem soutěže předal nástupcům, ale v mariáši jsem povýšil na organizátora Jihočeské ligy a dělám web jak jí, tak Českému svazu s republikovou působností. Znalost v oblasti IT dnes zhodnocuji ještě při tvorbě e-shopu pro jindřichohradecký kamenný obchod Šon – Orientální potraviny. Sportovního ducha v současnosti udržuji nejen aktivním hraním fotbalu a volejbalu, ale v létě mám v plánu dělat šestým rokem vedoucího na sportovním příměstském táboře. Vše výše zmíněné však spíše vyplňuje barevnou škálu mých zájmů. V rámci základní a střední školy jsem totiž vždy směřoval za svým vzorem, dědou a bývalým státním zástupcem. To vysvětluje mé směřování na právnickou fakultu, kterou v Brně studuji 5. rokem.

Právní vědomí mi ulehčuje orientaci na politické scéně, a pomohlo mi to k posunu z řadového člena (od roku 2012) do pozice člena Republikového výboru Svobodných. V tomto směru se snažím zdokonalovat nejen, co do množství získaných znalostí, ale také v lepší formulaci svých myšlenek. A tak mě můžete v posledních měsících slýchávat při moderování v Rádiu Česká Kanada, které je mi školou pro zlepšení projevu.

Komentáře

Přidat komentář