Petice za záchranu úzkokolejky Obrataň – J. Hradec – N. Bystřice.

ZDE PODEPSAT: Petice za záchranu úzkokolejky Obrataň – J. Hradec – N. Bystřice.

Nejstarší dráha svého druhu ve střední Evropě, která se již stala součástí Vysočiny a Jižních Čech se dostala do provozně ekonomických potíží. Hrozí, že nejen osobní a nákladní doprava, ale zejména obrovské a vyhledávané turistické lákadlo včetně výletů parní lokomotivou, zcela zaniknou.

Stejně tak osiří nádražíčka využívaná pro ubytovávání turistů, zastávky s nejznámější tou v Kaprouně, kde byl z vlaku vykázán jako černý pasažéř Jára Cimrman.

Jsem přesvědčen, že by to byla velká škoda a obrovská újma pro turistický ruch a návštěvnost našeho regionu České Kanady.

Alespoň taková je moje zkušenost a reakce z informačního střediska, lidí z dotčených obcí i turistů, kteří se na mě obrací.

Postupně se scházím s lidmi, kterých se úzkokolejka dotýká, budu mluvit i s hejtmany a zástupci místních samospráv a to s cílem poznat celý ten barevný příběh ze všech stran, abych zkusil pomoci  najít řešení k zachování této tradice a turistický magnet v našich končinách.

Předně je ale důležité zjistit a ověřit si, zda obyvatelé Vysočiny a Jižních Čech chtějí vůbec lokálku řešit a zachovat.

Abychom neřešili něco, o co není většinový zájem a je to jen o pár nadšencích, kteří se kolem toho pohybují.

Proto Vás chci požádat, abychom naměřili zájem a společenskou poptávku, vyplňte a podpořte petici za záchranu úzkokolejky. Tedy, pokud to tak cítíte, že k nám patří a je třeba najít nějaké řešení.

Děkuji za Vaši zpětnou vazbu.

Ing. Jaroslav Chalupský
Senátor PČR za Pelhřimovsko a Jindřichohradecko.

P.S.: Rád Vás budu průběžně informovat, jak se situace vyvíjí a o co lze v dané věci podniknout.

Kolektiv Autorů

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Komentáře

Přidat komentář