Netolerujme ani plíživé snahy o okusování našich svobod.

Než začneme dlouhé týdny řešit výsledky voleb v USA, chtěl bych zmínit jednu věc, kterou bych rád, aby nezapadla a která s těmi volbami možná souvisí víc, než by si člověk myslel. Jde o další svobodu, která je vedle motorismu stále více okusována – svoboda legálně držet zbraň, použít ji v nouzi, nebo dokonce se pokusit ubránit sebe a své blízké v případě nutnosti.

Tak jako fandím motoristům, krásným autům a motorkám s velkým výkonem, byť mě samotnému ke každodenní potřebě stačí úsporné malé auto, stejně tak jsem pro zachování svobody v ČR držet legálně a po řádném zacvičení zbraň v intencích zákona, který máme jeden z nejlepších. Byť sám držitelem zbraně nejsem a asi bych se nechal tlouct do poslední chvíle, než bych ji použil, ale prostě mám v naturelu, že se raději postarám sám o sebe a své blízké kolem, než bych spoléhal na nějakou kolektivní pomoc aparátu.

Byl jsem proto překvapen, když jsem se bavil s panem Soukupem o jejich podnikání, jak plíživě jsou i oni postupně nejrůznějšími iniciativami obkličováni a jak se jim snaží do toho podnikání záměrně „sypat písek“. Třeba tím, že vám banka nezřídí platební terminál na přijímání bezhotovostních karet, když uvedete, že máte tento sortiment v nabídce. Radil jsem poptat ne evropské banky, ale zkusit nějakou americkou, kde by k tomuto zboží mohli mít lepší vztah, protože ho mají zakotveno i v ústavě. Tak doufám, že i tam se po volbách něco takového nezmění po vzoru odzbrojovacích iniciativ v EU a dělání z lidí bezmocné jelimany.

Mě to prostě připadá padlý na hlavu… projdu testy, naučím se se zbraní zacházet, jsem řádně poučen, jsem si vědom důsledků svého konání, jsem se zbraní jasně ztotožněn, dokonce ji chci i transparentně nakoupit bezhotovostně (ne někde v nočním autě za cash) a ono to nelze.

Nenechme se okusovat ani v tomto směru. Buďme přísní a nekompromisní v dodržování pravidel, ale nenechme si omezovat ani tyto svobody.

Jarda Chalupský

46 let, podnikatel, ekonom, odborník na strategické řízení, zavádění změny a řízení kvality, nestraník, Jindřichův Hradec IV + člen Výboru pro rozvoj města

V Jindřichově Hradci jsem se narodil, vystudoval Gymnázium V.Nováka, následně pak hradeckou Fakultu Managementu, kde jsem tři roky vyučoval jako odborný asistent. Následně jsem pracoval v nadnárodní korporaci v Praze a na ústředí ve Spojených státech. Nyní podnikám v Jindřichově Hradci, Pelhřimově a Praze s 15ti letou zkušeností v maloobchodu. Zároveň pomáhám jako specializovaný konzultant na strategické řízení, projektového zavádění změny a řízení kvality. Jsem ženatý, mám 2 děti. V životě jsou mi blízké citáty: "Vezmi osud do svých rukou, než to za tebe udělá někdo jiný!", "Žij a nech žít", "Co se nelíbí tobě, nedělej jiným!" Mám rád všechny druhy sportu. V mládí jsem závodně jezdil na kole, nyní mne baví běh a procházky městem. Rád naslouchám lidem, kteří něco umí a něco v životě dokázali.

Baví mne inspirovat se nejlepšími zkušenostmi ze světa a zavádět je do podnikání. chalupsky.cz, facebook: chalupsky.cz

Komentáře

Přidat komentář