JH youtube TV – Vaše myšlenky, názory, inspirace pro lepší Hradec

V Jindřichově Hradci chybí diskuse. A to především odborná diskuse k zásadním tématům, která ovlivňují život ve městě. Máme kolem sebe mnoho schopných a zkušených lidí, ale nikdo se jich neptá, nenechá si poradit.

Než jsme se před dvěma lety propůjčili k aktivnějšímu vystupování ve věcech veřejných, všichni jsme se shodli na tom, že takové debaty jsou potřeba. Ba co víc, ony by to neměly být jen debaty, ale společenské přátelské besedy se zajímavými lidmi, kteří dokážou ostatním otevřít oči a poskytnout další úhly pohledu na věc, přinést širší pochopení.

Honza Pokorný při té příležitosti zmínil besedy u kulatého stolu, které probíhají např. v Dačicích a jsou velmi populární, stejně tak jako dačický starosta, který s lidmi mluví a čerpá z jejich zpětné vazby. Někteří navrhovali formát „Na pivo s…“ , což mělo besedě dávat neformálnější a přátelštější nádech, že si lidé mohou říci cokoli bez cenzury, protože kde jinde se dá nadávat i na císaře pána, než u piva, že? Ale hlavně, kde jinde mizí ostych zeptat se i uznávaných kapacit na úplně jakoukoli otázku?!

Milada Petrů zmiňovala, že z podobného důvodu převzali jako místní Hospodářská komora patronát nad organizací Podnikatelských snídaní, aby si podnikatelé zařadili do svého diáře pravidelnou možnost se potkat u snídaně a prodiskutovat vše potřebné.

Já jsem si vzpomněl na nejrůznější besedy v Gobelínce pořádané intelektuály kolem gymnázia, přednášky hostů na fakultě a pak sem tam zajímavou osobnost na Střelnici nebo v Muzeu fotografie. Něco neformálního také probíhá jistě v Dadáči. Všechny tyto happeningy se mi vždy líbily a považuji je za prvek, který určitě pomáhá ke vzájemnému myšlenkovému a názorovému obohacování. To je pro rozvoj města velmi důležité.

Poslední kapka, kdy jsme se definitivě rozhodli, že něco připravíme a uspořádáme, byla akce místních bystrých architektů, kteří začali pořádat edukační procházky městem pod názvem „Je to i tvoje město“. Byl jsem na několika a byl jsem nadšen! Moc se mi to líbilo! Bohužel se mi termíny u některých křížily, a to mi dalo jistotu v tom, že je potřeba zároveň udělat něco, kde bude možné takovou besedu zaznamenat na kameru, a pak mít možnost jí zhlédnout později. Nebo se k ní prostě opakovaně vrátit a připomenout si některé nevstřebané pasáže. Ale hlavně, bude možné informace šířit dál mezi další Hradečáky, kteří o ně budou mít zájem.

 

Bylo rozhodnuto! Šlo jen o to kdy a jak věc uskutečnit, protože jsme neustále byli zavalováni dalšími a dalšími žádostmi o pomoc.

Osud nám díky plánovanému OC u Penny tu příležitost přihrál přímo pod nos a my si řekli: „ Jdeme do toho, vlítneme do toho po hlavě a ono to nějak dopadne! Důležité je začít a lidé nás pak nasměrují, abychom to doladili k jejich spokojenosti.“

První téma bylo na světě – Velké nové Obchodní centrum u Penny a co vy na to, Hradečáci?!

Oslovili jsme narychlo pár lidí, kdo by k tomu chtěl v prvním kole něco říci a vzhledem ke karanténě jsme museli technicky vyřešit ještě způsob natočení prvních názorů. Ale vyšlo to. Protočili jsme se před kamerou každý se svým názorem, trochu tomu dali úvod a konec a první cyklus názorů od virtuálního kulatého stolu byl na světě! Kvalita nebyla úplně profi, ale na první natáčení „z voleje“ to koukatelné je.

Nyní připravujeme další sérii názorů k tomuto tématu, máte-li tip, o čí názor byste stáli, sem s ním? Čí názor Vás zajímá?

Jaká další témata byste uvítali v souvislosti s životem ve městě a jeho rozvojem ?

Když se budete ptát, my zkusíme dodávat odpovědi zajímavých lidí nejen z J. Hradce.

 

 

 

Původní pracovní verzi videa jste mohli shlédnout zde.

Jarda Chalupský

46 let, podnikatel, ekonom, odborník na strategické řízení, zavádění změny a řízení kvality, nestraník, Jindřichův Hradec IV + člen Výboru pro rozvoj města

V Jindřichově Hradci jsem se narodil, vystudoval Gymnázium V.Nováka, následně pak hradeckou Fakultu Managementu, kde jsem tři roky vyučoval jako odborný asistent. Následně jsem pracoval v nadnárodní korporaci v Praze a na ústředí ve Spojených státech. Nyní podnikám v Jindřichově Hradci, Pelhřimově a Praze s 15ti letou zkušeností v maloobchodu. Zároveň pomáhám jako specializovaný konzultant na strategické řízení, projektového zavádění změny a řízení kvality. Jsem ženatý, mám 2 děti. V životě jsou mi blízké citáty: "Vezmi osud do svých rukou, než to za tebe udělá někdo jiný!", "Žij a nech žít", "Co se nelíbí tobě, nedělej jiným!" Mám rád všechny druhy sportu. V mládí jsem závodně jezdil na kole, nyní mne baví běh a procházky městem. Rád naslouchám lidem, kteří něco umí a něco v životě dokázali.

Baví mne inspirovat se nejlepšími zkušenostmi ze světa a zavádět je do podnikání. chalupsky.cz, facebook: chalupsky.cz

Komentáře

Přidat komentář