Zastupitelé vyměnili radnici. Po deseti letech výrazná změna!

Naše vyjádření ke změně ve vedení města níže v textu pod reportáží. Všichni, kdo chtěli nějakou změnu, ji nyní mohou svobodně naplňovat a jít dopředu.

Naše uskupení, po pečlivém zvážení všech alternativ a dopadů, rovněž vyslyšelo volání po změně a umožnilo nespokojeným bývalým členům ČSSD v čele s panem starostou Mrvkou a uvolněným radním Komínkem, aby následovali své politické ambice v kraji a v Senátu ČR pod jejich nově založenou značkou Změna 2020 (psali jsme více zde https://www.hradecsrdcemarozumem.cz/blog/noviny-svobodne-a-bez-servitku-cerven-2020/).

My se zaměříme na lokální potřeby občanů ve městě a především na nelehké období výrazného krácení rozpočtů. Proto jsme se my, zastupitelé prvních tří stran ve volbách (ČSSD, HSR+S, ANO), domluvili na podpoře ODS a Pirátů a do čela postavili zkušeného krizového manažera Ing. Jana Mlčáka, MBA.

Dohodli jsme se, že město nebude platit 9 členů rady, ale povede ho jen 7 radních. Starosta a 3 místostarostové aktivně, 3 radní (Ing. Chalupský – nezávislý za HSR+S, Milada Petrů – nezávislá za HSR+S, MUDr. Kopřiva – nezávislý za Piráty) budou při své stávající práci usměrňovat a pomáhat s naplňováním dohodnutých programových bodů.

Ze zadních opozičních lavic, kde jsme i přes to byli schopni s ostatními kolegy leccos pro město udělat (viz www.HradecSrdcemaRozumem.cz), se posouváme k radničnímu stolu, kam chodí o 90% více informací pro rozhodování a můžeme tak lépe přiložit ruku k dílu.

Chceme se podílet na věcech, které jsou důležité pro většinu lidí ve městě, ne točit kola zakázek jen pro to, že jsou na ně zrovna tučné dotace. Pro nové vedení města bude také důležité najít dobré vztahy jak směrem dolů do kraje, tak směrem nahoru, aby J. Hradec už nestál stranou ode všech finančních podpor pro obce, protože je někdo s někým v nelibosti.

Budeme pokračovat i v otevřenosti komunikace, jak jsme zvyklí. Děkujeme za Vaši podporu a zájem o dění, protože bez Vás to dělat nebudeme.

 

Zdroj:

1. část: pohled Jaroslava Chalupského 26. června 2020 – JHTV
celý díl zde: https://youtu.be/JoIiOfotvlM?t=34

2. část: Události v regionech 24. června 2020 – ČT1
celý díl zde: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilan…

3. část: Události v regionech 25. června 2020 – ČT1
celý díl zde: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilan…

Jarda Chalupský

46 let, podnikatel, ekonom, odborník na strategické řízení, zavádění změny a řízení kvality, nestraník, Jindřichův Hradec IV + člen Výboru pro rozvoj města

V Jindřichově Hradci jsem se narodil, vystudoval Gymnázium V.Nováka, následně pak hradeckou Fakultu Managementu, kde jsem tři roky vyučoval jako odborný asistent. Následně jsem pracoval v nadnárodní korporaci v Praze a na ústředí ve Spojených státech. Nyní podnikám v Jindřichově Hradci, Pelhřimově a Praze s 15ti letou zkušeností v maloobchodu. Zároveň pomáhám jako specializovaný konzultant na strategické řízení, projektového zavádění změny a řízení kvality. Jsem ženatý, mám 2 děti. V životě jsou mi blízké citáty: "Vezmi osud do svých rukou, než to za tebe udělá někdo jiný!", "Žij a nech žít", "Co se nelíbí tobě, nedělej jiným!" Mám rád všechny druhy sportu. V mládí jsem závodně jezdil na kole, nyní mne baví běh a procházky městem. Rád naslouchám lidem, kteří něco umí a něco v životě dokázali.

Baví mne inspirovat se nejlepšími zkušenostmi ze světa a zavádět je do podnikání. chalupsky.cz, facebook: chalupsky.cz

Komentáře

Přidat komentář