Vedení města bude mít k dispozici skutečně odborný názor

Rádi s vámi sdílíme první dílčí úspěch – Honza Pokorný bude předsedou jindřichohradecké komise životního prostředí!

Znamená to, že po létech především politického rozhodování dostanou snad příležitost hlavně odborné argumenty.

V to pevně doufáme, protože otázky životního prostředí, celkového klimatu ve městě, plošného kácení či nekácení parku, rozmístění zelených ploch na půdorysu města a prolnutí vegetace s urbanismem, ruku v ruce s ucelenou péčí o ni jsou pro lepší život ve městě klíčové.

A Honza patří k respektovaným vědeckým kapacitám v ČR i v Evropě. Umí vědecké poznatky účinně aplikovat do každodenního života.

A pokud díky znalosti fyziky, biologie a chemie dokáže se svými týmy přivést déšť z oceánu tisíce mil daleko na suchou pevninu, kde pak vzniká základ pro rozšiřující se vegetaci, pak si určitě poradí i s nasměrováním našeho města. A to tak, abychom více žili v souladu s přírodními zákony a ne jim navzdory.

My jsme za tuto příležitost rádi, protože je úsměvné, když je Honza poptáván jinými městy, aby jim s využitím stromů a vhodně navržené zeleně pomohl zlepšit život ve městě a domácí radní jeho argumentům příliš nenaslouchají.

To je náš záměr, mít ve směřování města méně politiky a více odbornosti. Aby se věci netlačily silou politicky, ale dělaly se rozumně. Abychom to ocenili nejen my, ale i budoucí generace.

Pro ty, co sledují náš facebook… Chuck Norris nechává děkovat 🙂

 

P.S.: Velmi zajímavý rozhovor o hrozbách a příležitostech, před kterými stojíme, poskytl Honza idnes: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/jan-pokorny-prirodovedec-sucho-civilizace-sumava-vyschly-lany-obili-oteplovani-povrchu.A180627_132838_budejovice-zpravy_khr

Kolektiv Autorů

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Komentáře

Přidat komentář