Jednání o možné koalici 21. 10. 2018

O víkendu se většinovou shodu na vedení města domluvit nepodařilo.

Z naší strany probíhal víkend spíš jako dva dny relativního odpočinku, protože i partneři avizovali, že se chtějí před dalším týdnem spíš nejprve poradit mezi sebou.

Náš týden jako druhého v pořadí z hlediska důvěry Hradečáků končí.

Dotáhneme do konce jedno dvě jednání, která máme naplánovaná a tím naše reálné možnosti sestavit vedení města tak, abychom se pod něj mohli podepsat, končí.

Situaci možná pomůže, když se jí ujme někdo další, kdo vnese do jednání zcela nový pohled a přístup.

My budeme zvažovat každou alternativu, která bude v námi stanoveném kurzu a nebude popírat naše hodnoty.

Chceme naplnit očekávání voličů, která v nás byla vložena.

Nechceme slepenec z kalkulu reprezentující „nejmenší zlo“.

Chceme funkční město, které se bude dobře rozvíjet a vyřeší stávající potíže.

Co jsme si však ujasnili, je to, že chceme i nadále jednat s Piráty, nikoli však s Ing. Mácou, který věci nikam neposouvá a nerozumíme jeho strategii ani taktice vyjednávání.

My hledáme partnery, kteří budou chtít také věci zlepšovat a na které se budeme moci alespoň trochu spolehnout.

Ne partnery, kteří popíšou do médií skutečnost, jako by byli zcela na jiné schůzce.

V tomto bychom rádi hned od počátku oddělovali zrno od plev a přispěli k tomu, aby se to budoucí politické prostředí trochu kultivovalo.

Je čas dělat věci jinak, nově a to na každém kroku vpřed. Netolerovat věci, které nejsou správné.

Hodně si slibujeme od nových lidí na kandidátkách, kteří by se mohli zapojit do expertních skupin, komisí a výborů, kde se připravují věci k řešení.

Pokud by existovaly výhrady k našemu způsobu jednání o partnerství, stačí říct a my se pokusíme nabídnout jiné zástupce.

Kolektiv Autorů

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Zpracovává zápisy a připomíná některé zmínky v médiích o nás nebo Jindřichově Hradci.

Komentáře
  1. Jan Jirka napsal:

    25.10.2018
    Tak co Hradecaci? S napejitm ocekavam informace o dalsim koalicnim vyjednavani. Dnes vecer, tusim, mela probehnout schuzka s CSSD. Byl pozvan i „Hradec“?

  2. Jan Jirka napsal:

    A jeste jeden veskrze pozitivni komentar: VELICE ocenuji to, jak prostrednictvim techto stranek informujete o probihajicich jednanich!

    Ja nejsem clovek prilis facebookovy, takze moc nevim, co uvadeji na svych FB profilech ostatni strany, ktere v JH uspely. Co vim, je to, ze jejich webovky nema ani cenu navstevovat. Z tech se clovek nedozvi vubec nic…

  3. Jan Jirka napsal:

    Takze neco ve stylu: vitejme zpatky na zemi.

    To, ze jsem vas za planovanou koalici s ANO nepochvalil, jeste neznamena, ze vam nedrzim palce.

    Myslim si, ze na vzdechy – „my jsme se pokusili, ted jsou na rade jini“, je jeste brzo. Pokud to nebudete zkouset zas a znova, tak to budou zkouset jini a, Buh nas chran, ti se dohodnou. A budou to jini sekaci.

    Opet vam doporucim, abyste „spolkli pychu“ a pokusili se neco vyjednat s CSSD. Byl by to za techto konstalaci celkem logicky krok. Pokud chce CSSD i nadale zustat bastou socialni demokracie v Jiznich Cechach, mela by se drzet co nejdale od ANO. Tim byste je mohli trochu namotivovat.

    Vy tim ziskate punc konstruktivniho partnera a nezapominejte – JH volic je volicem tradicne socdemackym. Jednoho dne budete radi, ze ho mate alespon trochu na sve strane.

    Mne osobne by se napriklad koalice CSSD + Hradec + SNK celkem zamlouvala (ale pouze pokud byste si dokazali vyjednat obsazeni 3+2+2). Jeste lepsi by mozna byla koalice CSSD + Hradec + SNK + Patrioti v rozestaveni 3+2+1+1.

    Ja vim, ze by to pro CSSD asi bylo tezko k prekousnuti, ale kdo vi… Taky uz jim pekne tece do bot.

  4. hajkl@seznam.cz napsal:

    Vážení,
    fandím Vám!
    Konečně má někdo odvahu píchnout do vosího hnízda a snahu, ochotu a potenciál začít to dělat jinak nebo se o to alespoň pokusit.
    Díky také za Vaši transparentnost, otevřenost a tok informací! V tomto jste jediní a jedineční, jiné strany se o to možná pokusily, ale výsledkem byl nic neříkající příspěvek ve stylu “ hlavně být s každým za dobře “.
    Pan Fousek to ve svých komentářích vystihl velmi přesně! Loutkové divadlo! Současný průběh vypovídá o prohnilosti systému, prosazování zájmů jednotlivců.
    Multifunkční centrum v parku pod GVN?????? Nestačí, že tam přibyla “krásná” nová panelová cesta????
    Držím pěsti! Pevné nervy! Pevné názory ! Nedejte se!!!:-))
    Lucie Švehlová

    • Jan Jirka napsal:

      …no jo. Jenomze velice casto ti, kteri „jenom“ pichaji do vosiho hnizda, maji pevne nazory a nedaji se (cti: nemaji moc velkou vuli ke kompromisu), zustanou stat opodal a na realne deni nemaji az tak velky vliv. A ty by v pripade Hradce byla skoda. Byl bych rad, kdyby tu vuli ke kompromisu nasli a na deni v JH se podileli nejenom z opozicnich lavic.

Přidat komentář