ČRo: Jsme malé město na tolik placených radních říká Jaroslav Chalupský

Dne 16. listopadu se ve vysílání Českého rozhlasu objevila zmínka nedodržování slibů radnice ohledně místní části Buk.

„Tady byla hospoda, která byla postavená roku 1913. Byla to patrová budova, nahoře byl taneční sál a byt pro hospodského, dole šenkovna, technické zázemí a ještě vinárna,“ ukazuje Václav Picka, předseda osadního výboru v Buku, na prázdné prostranství naproti kostelu.

„Do budovy zatékalo. Od roku 2008 máme písemné záznamy o tom, že jsme jako osadní výbor žádali každoročně, aby se hospoda začala opravovat, ale bohužel se nic nedělo. Mělo na to dojít až v roce 2018, ale na počátku prací na opravě střechy se zjistilo, že stav je údajně tak katastrofální, že bylo rozhodnuto o demolici hospody,“ dodává.

Hospodu se společenským sálem a kapacitou až 80 lidí využívali lidé v Buku na výroční schůze hasičů nebo tu pořádali plesy. Teď se nemají kde scházet.

Sepsali proto petici za obnovení hostince. „V našich představách je, že asi měla být přízemní budova, měl by tam být sál a šenkovna a určitě i byt, protože nájemci, kteří v hospodě byli a provozovali hostinskou činnost, vždycky byli spojeni s tím, že tady bydleli,“ popisuje Václav Picka.

Celý článek najdete zde: https://budejovice.rozhlas.cz/starostou-jindrichova-hradce-bude-dal-stanislav-mrvka-z-cssd-7671261

Jarda Chalupský

46 let, podnikatel, ekonom, odborník na strategické řízení, zavádění změny a řízení kvality, nestraník, Jindřichův Hradec IV + člen Výboru pro rozvoj města

V Jindřichově Hradci jsem se narodil, vystudoval Gymnázium V.Nováka, následně pak hradeckou Fakultu Managementu, kde jsem tři roky vyučoval jako odborný asistent. Následně jsem pracoval v nadnárodní korporaci v Praze a na ústředí ve Spojených státech. Nyní podnikám v Jindřichově Hradci, Pelhřimově a Praze s 15ti letou zkušeností v maloobchodu. Zároveň pomáhám jako specializovaný konzultant na strategické řízení, projektového zavádění změny a řízení kvality. Jsem ženatý, mám 2 děti. V životě jsou mi blízké citáty: "Vezmi osud do svých rukou, než to za tebe udělá někdo jiný!", "Žij a nech žít", "Co se nelíbí tobě, nedělej jiným!" Mám rád všechny druhy sportu. V mládí jsem závodně jezdil na kole, nyní mne baví běh a procházky městem. Rád naslouchám lidem, kteří něco umí a něco v životě dokázali.

Baví mne inspirovat se nejlepšími zkušenostmi ze světa a zavádět je do podnikání. chalupsky.cz, facebook: chalupsky.cz

Komentáře

Přidat komentář